Barbecue PDF

Deze kooktechniek wordt ook wel grillen genoemd. Barbecueën wordt vaak aangegrepen voor een sociaal gebeuren. De combinatie van het buiten eten, zomers weer en bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat barbecue PDF mensen barbecueën als een aangename bezigheid ervaren.


Toen in het Neolithicum het vuur werd ontdekt bracht dit verschillende nieuwe mogelijkheden voor de holenmens in die tijd. In de 17e eeuw waren rond de Caribische eilanden Franse en Engelse boekaniers actief. Er zijn tegenwoordig ook elektrische barbecues en gasbarbecues, die binnen kunnen worden gebruikt. Daarnaast zijn er ook pelletbarbecues, die worden gestookt op houtpellets met het gemak van een gasbarbecue. Een aan de barbecue verwante techniek om te roosteren is het schwenkbraten.

Om de houtskool makkelijk te laten branden, worden aanmaakblokjes gebruikt. Men heeft daarbij keuze uit witte en bruine aanmaakblokjes, waarbij de witte doorgaans op basis van lichtere aardolieproducten zijn vervaardigd, en de bruine bestaan uit een mengsel van zaagsel en paraffine of plantaardige oliën. De gasbarbecue heeft de snelheid als voordeel boven de houtskoolbarbecue. Een druk op de ontstekingsknop en binnen 10 tot 15 minuten is de barbecue gereed. Een gasbarbecue is vrij makkelijk te gebruiken.

De branders onderin zorgen voor warmte. Gasbarbecues branden op vloeibaar gas, butaan of propaan. De elektrische barbecue is binnen enkele minuten opgewarmd. Deze gebruikt aardig wat stroom, maar brengt geen verkoolde stukken met zich mee. Bovendien koelt deze barbecue na gebruik snel af.

Door de constante warmtetoevoer kan het eten snel bereid worden. Deze barbecue is ook binnen te gebruiken, wat handig is als het weer te slecht is om buiten te barbecuen. De pelletbarbecue is een elektronisch geregelde barbecue op houtpellets gestookt. De barbecue start automatisch op en binnen 15-25 minuten is deze klaar voor gebruik. De temperatuur wordt ingesteld en door de controller wordt deze gehandhaafd. De houtpellets zijn vervaardigd uit zuiver zaagsel van loofhout.

Bij directe barbecue ligt het voedsel direct boven de warmtebron. Bij indirecte barbecue wordt het voedsel in de barbecue niet boven maar buiten de directe stralingswarmte van de hittebron geplaatst. Als het deksel op het geheel wordt geplaatst, ontstaat een afgesloten geheel waarbij het voedsel door de indirecte hitte van de hittebron als in een convectieoven gegaard wordt. Een andere vorm van vlees roosteren is Schwenkbraten. Door de indirecte barbecuetechniek wordt er veel gezonder gebarbecued, voedsel zal minder snel aanbranden. Erg belangrijk is ook om je voedsel vooraf in te smeren met olie. Voor de barbecue wordt vaak vlees, kip, groente en vis gebruikt.

Zie de categorie Barbecued food van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 15 apr 2018 om 23:17. Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Le barbecue est un appareil de cuisson. Les aliments sont placés sur une grille ou sur une broche et sont exposés au rayonnement d’une source de chaleur. La nourriture ainsi préparée est aussi appelée  grillade .