Normandie PDF

De Pont de Normandie, of de Brug van Normandië, is normandie PDF tuibrug in Normandië over de Seine. De brug ligt op de plaats waar de Seine in Het Kanaal uitmondt. De brug is zo hoog ontworpen, dat een vrije doorvaart onder de brug mogelijk is. De Pont de Normandie is met een totale lengte van 2.


400 balades originales ont été dénichées et testées par nos enquêteurs sur l’ensemble de la région. A deux pas de chez vous, des sorties à la carte, en fonction de vos envies du moment

143,21 m, de langste in zijn soort in Europa. De brug is na een bouwtijd van zeven jaar op 20 januari 1995 ingewijd. De twee betonnen pilaren hebben de vorm van een omgekeerde Y. Het gewicht van elke pilaar is 20.

000 ton en de hoogte bedraagt 214,77 m. 000 ton staal en 184 kabels waren nodig voor de constructie van de pilaren. De Pont de Normandie is in de eerste plaats ontworpen voor autoverkeer, beide kanten op zijn er twee rijstroken. Voor het oversteken van de Pont de Normandie moet tol worden betaald. Voor motorrijders ligt er bij tolpoorten een aparte rijstrook, zij hoeven geen tol te betalen. Op beide kanten van de weg ligt aan de rechterkant een smal fietspad.

Zij liggen niet apart van de rijweg. Naast het fietspad ligt nog een voetpad, dat zeer smal is. Ook fietsers en wandelaars kunnen gratis van de brug gebruikmaken. Op het biljet van 500 euro is een gestileerde afbeelding van de Pont de Normandie gedrukt. De Pont de Normandie is de enige door mensen gebouwde constructie, die in de bergprijs van de Tour de France heeft meegeteld. Zie de categorie Pont de Normandie van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 19 dec 2017 om 17:43.

Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Un article de Wikipédia, l’encyclopédie libre. La Normandie est une région administrative française.